STADA е по пътя си към нови върхове с Ерин Федерман на позицията на глобален търговски ръководител на биоподобни продукти

  • 5.1.2022 г.
  • Медия
  • Опитният експерт Ерин Федерман ще отговаря за предлагането на пазара на портфолиото на STADA на вече готови биоподобни продукти и на такива в процес на разработка в качеството си на глобален търговски ръководител на биоподобни продукти.

  • Федерман преди това е отговаряла за маркетинга на портфолиото на инсулин на Novo Nordisk в глобален аспект, като също така е ръководила партньорства с големи разработчици на биоподобни лекарства, докато е била управител на европейските търговски операции с биоподобни препарати за Mylan/Viatris

  • Браян Ким, глобален ръководител на продукти със специално приложение, старши вицепрезидент: „С експертните познания на Ерин, вариращи от разработване на продукти, върхови постижения в пускането на пазара на иновативни продукти, фокусиране върху стратегията на марката, застъпничество на пациентите и достъп до пазара, тя е идеалният кандидат, който да изведе бизнеса с биоподобни продукти на STADA на следващото ниво.“

гр. Бад Вилбел, 5 януари 2022 г. – от 3 януари 2022 г. STADA укрепва своето портфолио с биоподобни продукти с назначаването на Ерин Федерман като глобален търговски ръководител, биоподобни продукти и вицепрезидент. На тази своя позиция Федерман ще носи отговорност за търговската стратегия и ще стартира изпълнението на нарастващото портфолио от биоподобни лекарства на STADA, което вече включва епоетин зета, терипаратид и бевацизумаб. Също така ще отговаря и за множеството биоподобни лекарства, които все още са в процес на разработка, като работи с мрежа от глобални партньори, която обхваща терапевтични области като онкология, имунология и офталмология.

Федерман – която ще докладва на глобалния ръководител на продукти със специално приложение на STADA, Браян Ким – е известна в отрасъла като защитник на достъпа и достъпността, които са следствие от конкуренцията в сектора с биоподобни медикаменти. Тъй като преди е била председател на подкомитета за достъп до пазара на групата за биоподобни лекарства на отрасловата асоциация „Лекарства за Европа“ през 2018 – 2019 г., тя е цитирана в множество водещи публикации.

Федерман се присъединява към STADA от Novo Nordisk, където последната ѝ позиция е „Вицепрезидент по глобален маркетинг и проекти“ за глобалното портфолио от инсулинови продукти на стойност 8 милиарда долара на датската група. На тази своя позиция тя оглавява световен многофункционален екип, който управлява всички глобални маркетингови дейности, стратегическо управление на жизнения цикъл и дейности по повишаване на осведомеността на пациенти.

В сектора на биоподобните и биологичните продукти Федерман е натрупала богат опит от работата си с няколко фармацевтични лидера. Преди да се присъедини към Novo Nordisk, тя е била вицепрезидент и търговски ръководител на биофармацевтични продукти за Европа в Mylan – предшественика на Viatris. На тази си позиция тя ръководи европейските търговски екипи, които успешно пуснаха на пазара три биоподобни молекули.

След като също е заемала поста на директор и ръководител на отдела „Глобален маркетинг на имунологични биоподобни препарати“ в Boehringer Ingelheim, Федерман има комбинацията от задълбочени познания за търговския пейзаж на биоподобните продукти и голям опит както в областта на лекарствата, отпускани с рецепта, така и в областта на медицинските устройства, поради миналия си опит в компании като Pfizer, Smiths Medical и Fujifilm SonoSite. Федерман е гражданка на САЩ и е натрупала значителен терапевтичен опит в областта на имунологията, онкологията, диабета, офталмологията, кардиологията и общата медицина, като е работила в страни като Дания, Италия, Обединеното кралство, САЩ и Германия, където сега тя се връща да работи в централата на STADA.

„Радваме се, че привлякохме лидер от калибъра на Ерин в STADA“, коментира Ким. „Ерин подобрява статуквото и е лидер с доказана репутация, който поставя на хората на първо място, но същевременно постига бизнес резултати. Нейното отношение и предприемачески дух ще бъдат страхотно допълнение към общността на „Единна STADA“. С нейните експертни познания, вариращи от разработване на продукти, върхови постижения в пускането на пазара на иновативни продукти, фокусиране върху стратегията на марката, застъпничество на пациентите и достъп до пазара, тя е идеалният кандидат, който да изведе бизнеса с биоподобни продукти на STADA на следващото ниво.“ „Вълнувам се от присъединяването си към STADA. Заедно ще работим за постигането на нашата цел – да се превърнем във водещ доставчик на биоподобни медикаменти“, заяви Федерман. „STADA разполага със сериозно портфолио от биоподобни продукти и такива в процес на разработка и тези важни терапии ще имат значително въздействие върху живота на пациентите в цяла Европа и извън нея.“

 

За STADA Arzneimittel AG
STADA Arzneimittel AG е със седалище в гр. Бад Вилбел, Германия. Стратегията на компанията се базира на три стълба: генерични лекарства, специализирани фармацевтични продукти и потребителски здравни продукти, отпускани без рецепта. В световен мащаб STADA Arzneimittel AG продава своите продукти в приблизително 120 държави. През финансовата 2020 г. STADA постигна групови продажби от 3010,3 милиона евро и коригирана печалба преди лихви, данъци и амортизация (EBITDA) от 713,3 милиона евро. Към 31 декември 2020 г. в STADA работят 12 301 човека глобално.

Допълнителна информация за журналисти
STADA Arzneimittel AG – Връзка с медиите
Stadastrasse 2-18
61118 Bad Vilbel – Германия
Телефон: +49 (0) 6101 603-165
Факс: +49 (0) 6101 603-215
Имейл: press@stada.de

Допълнителна информация за участниците на капиталовия пазар
STADA Arzneimittel AG – Връзки с инвеститори и кредитори
Stadastrasse 2-18
61118 Bad Vilbel – Германия
Телефон: +49 (0) 6101 603-4689
Факс: +49 (0) 6101 603-215
Имейл: ir@stada.de