Урок, който научихме миналата година: Здравето винаги е на първо място. Съвместното ни съществуване е засегнато, когато здравето на всички е застрашено. Следователно не е изненада, че здравословният начин на живот е станал по-важен за 1 на всеки 2-ма европейци. И в рамките на тази тенденция хранителните добавки, които могат да се приемат в подкрепа на здравословното ни състояние, се озоваха в центъра на нова тенденция, обусловена от COVID.

The specified path, file name, or both are too long. The fully qualified file name must be less than 260 characters, and the directory name must be less than 248 characters.

  • 84% от европейците смятат здравословния начин на живот за важен
  • Почти 3-ма на всеки 4-ма европейци приемат хранителни добавки
  • 38% от европейците са изпробвали нови тенденции в спорта и хранителните режими

Здравословното хранене играе важна роля

Европейците смятат здравословния начин на живот за приоритет

Европейците вече приемат хранителни добавки

Европейците изпробваха нови тенденции в областта на спорта и хранителните режими

По време на пандемията здравето стана много по-важно за европейците. Здравният доклад на STADA за 2021 г. изведе на бял свят нови тенденции в храненето, спорта и фитнеса, както и нов фокус върху хранителните добавки. По-голямата част от европейците казват, че са приели пандемията като повод да възприемат по-здравословен начин на живот. Само 30% не са инвестирали повече от обикновено в здравето си през изминалата година. Останалите 70% са готови да похарчат и да се съсредоточат повече върху здравето си.

The specified path, file name, or both are too long. The fully qualified file name must be less than 260 characters, and the directory name must be less than 248 characters.

23% от европейците са поръчали повече здравни продукти онлайн, 21% са потърсили повече съвети в аптеките и са запасили аптечките си, а 16% от европейците са изтеглили приложения за фитнес. Като цяло здравето стои на първо място: 84% от хората в Европа смятат, че здравословният начин на живот е важен. В основата на това: здравословна диета, хранене, както и спортни и фитнес тенденции. 35% от европейците наскоро са включили някаква форма на физическа активност в ежедневието си и са се опитали да тренират повече през последните месеци. Спортове като йога, въртене на обръч и аеробика по-специално набраха популярност, тъй като фитнес залите останаха затворени по време на локдауните.

Освен това здравословното хранене също стана по-важно: почти 1 на всеки 2-ма европейци са минали на по-здравословна и балансирана диета през последната година. Кога храненето се счита за здравословно? 42% придават стойност на пресните и висококачествени продукти и са готови да инвестират повече в здравословна диета. Много европейци през последната година са изпробвали нови спортни и диетични тенденции като HIIT (високоинтензивните интервални тренировки), пилатес, принципа на ежедневната дузина (Daily Dozen) или растителна диета. 17% обаче също казват, че все още не са открили правилния спорт или диета за тях.

Vox Pop



Здравен доклад на STADA за 2021 г.: Представително онлайн проучване, проведено от Kantar от името на STADA.
Период на проучването: От март до април 2021 г.
Извадка: Около 2000 участници от Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Франция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Сърбия, Испания, Швейцария, Украйна и Обединеното кралство