Какво представляват генеричните лекарства?

Висококачествени и същевременно достъпни лекарства.

В продължение на десетилетия се борим с много болести с помощта на рентабилни генерични лекарства.

Как се получават тези значителни разлики в цените?

Фармацевтичните компании патентоват лекарствата, които произвеждат на базата на собствените си изследвания, и по този начин си осигуряват монопол върху продажбата на тези лекарства в продължение на много години. Това означава, че тези компании не се притесняват от други конкуренти, когато става въпрос за ценообразуване, и следователно могат да налагат високи цени. Въпреки това, ако патентният период на първоначалния доставчик за дадено лекарство, който може да продължи до 25 години, е изтекъл, други производители на лекарства, като STADA, също могат да произвеждат тези отдавна утвърдени лекарства и да ги предлагат на значително по-ниски цени. Тези лекарства се наричат генерични.

Кой може да се възползва от ниските цени на STADA?

Много от генеричните препарати, които произвеждаме, са достъпни без рецепта в аптеките. Тук вие като пациент можете да се възползвате директно от значителните разлики в цените. Просто сравнете цените сами. Заслужава си да попитате специално за алтернативи на STADA, отпускани без рецепта, в аптеката.

Но генеричните лекарства на STADA, които се отпускат само по лекарско предписание и които може да предпише само вашият лекар, също осигуряват значителни икономии в нашата здравна система. Това, разбира се, е от полза за всички нас, тъй като всички искаме здравната ни система да остане достъпна, а вноските ни за здравно осигуряване да не се променят. 

Има ли разлики в качеството?

Всички разрешени в България генерични лекарствени продукти подлежат на същите строги проверки и контрол на качеството от страна на държавните надзорни власти, както и оригиналните продукти. Генеричният лекарствен продукт също трябва да отговаря на съответния профил на изискванията във всички аспекти без никакви изключения. Ефикасността и безопасността на генеричния лекарствен продукт съответстват на тези на оригиналния патентован лекарствен продукт. Ние се придържаме към най-високите стандарти за качество. Опитът и грижата за разработването и одобрението, компетентността в производството гарантират безопасни продукти и терапии за лекарите и пациентите.

Винаги с ниски цени лесно разпознаваеми: Генеричните лекарства на STADA!

Нашите генерични продукти са не само достъпни, но и много лесно разпознаваеми по опаковката. Просто потърсете логото на STADA с червен ъгъл в местната аптеката. Името на нашите генерични продукти почти винаги е съставено от името на активната съставка и името на производителя на продукта.

От 1 юли 2006 г. пациентите, осигурени в системата на общественото здравеопазване, вече не са задължени да доплащат за някои лекарства по лекарско предписание. За да се изпълни това изискване, цената на предписаното лекарство трябва да е поне с 30% по-ниска от референтната цена.

За всяка рецепта не забравяйте да попитате за висококачествено и достъпно лекарство от STADA, което или ще бъде напълно освободено от доплащане, или ще изисква само малко доплащане.

Можете да разберете кои лекарства от продуктовата гама на STADA са освободени от доплащане в нашия преглед „Освободени от доплащане лекарства STADA“!